Sjove brætspil og kortspil for hele familien

Der findes ikke meget bedre end en hyggelig aften med hele familien, hvor man er samlet om en masse sjove aktiviteter. En af de mange sjove ting man kan lave sammen som familie, er at spille brætspil og kortspil.

I denne artikel går vi i dybden med nogle af de mange sjove brætspil og kortspil man kan spille med familien, og som kan være med til at skabe en rigtig hyggelig aften. Vi kigger nærmere på brætspil og kortspil til alle aldre, så man kan være helt sikker på at alle kan være med.

Sjove brætspil

Vi starter ud med anbefalinger til to sjove brætspil, et hvor de helt små kan være med, og et lidt mere avanceret, hvor de små godt nok også kan være med, men hvor det måske bedst at de er på hold med de voksne eller ældre søskende.

Det første brætspil vi kan anbefale er det gode gamle klassiske ludo, hvor det gælder om at slå globusser og sørge for at få fjernet alle sine brikker fra brætter, inden spillets andre spillere gør det først. Man skiftes til at slå med en terning, hvor det gælder om først at få sine brikker ud fra deres startposition, hvorefter man kan rykke rundt på brættet. Når man har været en omgang rundt, må man rykke sine brikker op i mål. Når man har været rundt med alle sine brikker, og fået dem alle i mål som den første, så har man vundet spillet. Et hurtigt og sjovt spil hvor alle kan være med.

Det næste brætspil vi kan anbefale er matador. Her er der lidt mere strategi på spil, så det gælder om at være skarp. I matador rykker man også sin brik rundt på et spillebræt, hvor det gælder om at opkøbe grunde, og bygge huse og hoteller på sine grunde. Herefter gælder det om at være den sidste spiller der stadig har matadorpenge på hånden, og især om at undgå de dyre hoteller på Rådhuspladsen – ellers risikerer man hurtigt at miste alle sine matadorpenge, og derved tabe spillet. Spillet har en længere spilletid end ludo, og kræver lidt mere for at kunne være ordentlig med. Det kan derfor være en god ide at lade de helt små spille på hold med de voksne, eller med ældre søskende.

Sjove kortspil

Det første kortspil vi vil anbefale, er et hvor hele familien kan være med. Spillet hedder krig, og i krig gælder det om at slå alle de andre modstandere vil at kunne vise et stærkere kort. Kortspillet opdeles i lige store bunker, og herefter vender hver enkelt spiller et kort, hvorefter det afgøres hvem der har det stærkeste kort. Det stærkeste kort vinder hånden, og tager derved kortene som puttes nederst i bunken. Den som til sidst har vundet alle de andre spilleres kortbunker har vundet spillet.

Det næste sjove spil kender man også fra casino verdenen, men spillet behøves slet ikke at skulle spilles med rigtige penge. Spillet kan nemlig sagtens spilles med alle former for erstatninger til rigtige penge. Har man eksempelvis et matadorspil liggende, er det oplagt at bruge matadorpengene.

Spillet vi snakker om er poker, og er et af de mest populære kortspil i verdenen. I poker spiller man mod andre spillere, som alle bliver tildelt nogle kort på hånden. Herefter spiller man mod hinanden ved at smide indsatser på bordet (husk matadorpengene), hvorefter der ligges kort frem på bordet. Denne proces gentages indtil sidste runde er nået, hvor det gælder om at have den stærkeste hånd. Man har dog også mulighed for at vinde ved ikke at have den stærkeste hånd, hvilket sker ved at få spillets andre spillere til at tro man har rigtig stærke kort, selv om man slet ikke har – et såkaldt bluff.

Poker er mest velegnet til ældre børn, og er et oplagt spil til de familier som er født med et konkurrencegen. Vil man have lidt træning inden det går løs mod familien, kan man øve sig ved at spille poker for sjov på diverse online poker sider.