3 tips til dig som hundeejer, der også har børn

3 tips til dig som hundeejer, der også har børn

Er det tid til familieforøgelse i form af en vovse? Det kan være en svær balance, når man også har børn i hjemmet, men hvis man kan få det til at fungere, er det ren lykke. Det bliver til leg og glæde og sjov, og det vil få jer til at smile hver dag. Her er nogle hunde tips, så det kan lade sig gøre.

Børn og dyr

Det kan til tider være lidt udfordrende med børn og dyr under samme tag, fordi børn og dyr kan kollidere på mange måder. Selvfølgelig kommer det an på børnenes alder, men imens de er små, har de ikke udviklet deres forståelse for verden endnu. Et dyr er jo en hel anden art, og det vil have sværere ved at tage hensyn til barnet på samme måde, som voksne vil. Samtidig vil barnet ikke altid forstå, hvornår dyret siger nej. Dog betyder det ikke, at du skal frygte et kæledyr i hjemmet. Det betyder bare, at du skal være forberedt, så oplevelsen kan lykkedes.

1: Kend kropssproget

Først og fremmest er det vigtigt, at du ved alt om Fido på forhånd. Du kan jo ikke lære dine børn noget, som du ikke ved. Kig efter artikler om hunde, læs forskellige hunde tips, og se om det kan hjælpe dig med at forstå vovsen. Det er super vigtigt at kunne læse dens kropssprog, så du kan oversætte det og lære dine børn om det. Små børn har knap nok lært menneskers kropssprog på det tidspunkt, så de skal have lidt ekstra hjælp til at forstå vovsens. Du kan finde hunde tips og artikler om hunde på www.bullerbox.dk.

2: Vær opmærksom

Når børnene er sammen med vovsen, gælder det om at være opmærksom og tilstedeværende. Det er mest nødvendigt i starten, imens de stadig vænner sig til hinanden. På den måde kan du hurtigt gribe ind, hvis du ser de små fingre begynde at hive fat i en hale, og du kan forklare barnet forskellige ting om vovsens opførsel. Lær dem at folde hænderne ud for at ae i stedet for at gribe fat, og så skal det nok gå fremad. Er dine børn større, kan I læse artikler om hunde sammen, og I kan dele forskellige hunde tips med hinanden.

3: Giv hinanden pauser

Det er vigtigt, at børnene og vovsen får pauser fra hinanden. Børnene skal nemlig lære, at vovsen måske ikke altid har lyst til at blive nusset eller blive leget med, og de skal lære, at den har sine grænser. Den har jo også brug for søvn og ro engang imellem. Du kan finde mange flere artikler om hunde online, der kan fortælle dig, hvorfor det er vigtigt med pauser og søvn for dit kæledyr.

Det søde liv

Hvis du gerne vi vide mere, findes der masser af hunde tips og artikler om hunde online, der kan hjælpe dig med at balancere børn og vovse. Det er nemlig den bedste form for hverdag, når familien kan nyde livet med deres trofaste følgesvend ved deres side.