Børnefødselsdag med is til fest

Skal din søn eller datter fejres med en stor børnefødselsdag? Så skal der selvfølgelig også være noget lækkert at spise og nogle gode drikkevarer, som de alle kan dykke ned i. Børn er ofte nogle krudtugler, så de skal selvfølgelig have mulighed for at få stillet både sult og tørst efter mange timers leg.

 

Hvis der kommer mange børn til din søn eller datters børnefødselsdag, kan det hurtigt blive uoverskueligt med isterninger til at køle deres drikkevarer. Hvis det hele skal blive en smule nemmere, kan du overveje is til fest. Det gør det meget hurtigere at få skænket dem alle en kold sodavand.

 

Men hvilke børnedrinks og hvilken mad kan du servere? Det ser vi lidt nærmere på her.

 

De bedste børnevenlige drinks til fødselsdagen 

Alle synes, at det er en smule sjovere, når der er blevet gjort lidt ved drikkevarerne – det gælder også børn, for lige pludselig ser sodavanden en smule mere spændende ud, hvis den har flere farver, små paraplyer og isterninger. Derfor er det også et hit, hvis du kaster dig ud i nogle børnevenlige drinks til børnefødselsdagen.

 

Men hvilke skal det så være? Der findes mange alkoholfrie drinks, som er oplagte at bruge til en børnefødselsdag, for de smager enormt godt, og mange af dem er søde i smagen, hvilket gør dem enormt børnevenlige.

 

Du kan for eksempel lave en alkoholfri Filur, der kun kræver rød sodavand, appelsinjuice og et par isterninger. Den er super hurtig at lave, når der stå en dreng eller pige og er tørstig. Derudover får den en flot orange farve, når der bliver rørt i den. Men vent endelig med at røre, så børnene også når at se den gule og røde farve adskilt i koppen.

 

Du kan også lave en alkoholfri Gin Hass. Den smager af sød mango, som vil falde i langt de fleste børns smag. Derudover får den en flot gul farve, som mange også falder pladask for. Til en Gin Hass behøver du kun lemonsodavand, mangosirup og isterninger. Og så er der ellers serveret.

 

Servér noget nemt at spise

Når det kommer til maden ved en børnefødselsdag, så må det meget gerne være noget, der er nemt. Alt efter deres alder er de muligvis gode eller mindre gode til at kontrollere spisningen, så det må gerne være noget, der ikke kræver for meget af dem.

 

Du kan eventuelt overveje at servere nogle pizzasnegle, frugt, pølsehorn eller andet lignende, som de nemt kan have i hånden. Du har formentlig ikke overskud til at hjælpe dem alle med bestikket, så hvis det kan lade sig gøre med mad, der kan spises med hånden, er det at foretrække.

 

Det er også det nemmeste for dig at lave lidt på forhånd. Så slipper du for at kokkerere i køkkenet imens der er en masse små gæster i huset.