Vær miljøbevidst og vælg kloakseparering

Din kloak er måske en ting, du ikke tænker på så tit. Men det bør du gøre. Det har nemlig mange fordele at få lavet kloakseparering. Der er fordele for dig selv, men der er også fordele for miljøet.

Hvis du prøver at leve miljøbevidst og køber lokale, økologiske råvarer osv., så bør du også give din kloak opmærksomhed. Find ud af, hvordan den er bygget op, og om du kan få lavet kloakseparering. Hvis din kloak ikke allerede er delt, vil det være en stor miljømæssig fordel at få det lavet.

Spar på ressourcerne

Den miljømæssige fordel ved kloakseparering handler mest om ressourcer. Det gælder nemlig om at spare på ressourcerne og ikke bruge af dem uden grund. Hvis din kloak ikke er delt nu, så sender du rent regnvand til rensning. Det er spild af ressourcer.

Der bliver brugt mange ressourcer på at rense vand. Det er selvfølgelig en vigtig ting at bruge ressourcer på, men kun når det gælder vand, der ikke er rent. Regnvand er rent og kan godt blive ledt direkte ud i vandløb og søer. Når det ikke bliver ledt til rensningsanlægget, så skal anlægget rense mindre vand. Det sparer altså på ressourcerne, og dermed passer det på miljøet.

Undgå oversvømmelse

Du kan også vælge at få lavet kloakseparering af lidt mere håndgribelige grunde. Mange steder døjer man med oversvømmelser efter kraftig regn, fordi kloakken ikke kan rumme så meget vand på én gang.

Oplever du oversvømmelser, så ved du, hvor irriterende de kan være. Det er heller ikke svært at forestille sig, hvis du ikke har oplevet det. Det er noget, man gerne vil undgå.

Får du lavet kloakseparering, vil du i fremtiden opleve langt færre problemer med oversvømmelse. Der vil nemlig være mere plads i kloakken.

Forebyggelse

Selvom du ikke har oplevet oversvømmelse, kan du ikke helt udelukke, at det kommer til at ske en dag. Du kan forestille dig, hvordan det vil være at have alting til at stå under vand. Det kan du undgå med forebyggelse.

Samlet set er der store tungtvejende grunde til at få lavet kloakseparering. Du går noget godt for miljøet og bruger færre ressourcer. Du stopper samtidig oversvømmelserne eller forebygger, at de begynder at forekomme.

Enhver af de mange grunde er grund nok i sig selv, men du får dem alle på samme tid. En mere miljøbevidst kloakering og færre oversvømmelser.