SÅDAN MALER DU MED BETONMALING

Beton struktur ala ægte betonvæg.. Det er blot maling der skal til, betonmaling.

Kira Eggers har kastet sig ud i at arbejde med mineralmaling, nærmere bestemt betonmaling, og hun er vild med det!

“Jeg er så elendig til det. Jeg får som regel ødelagt et eller andet undervejs. Det, jeg skal minde mig selv om hver gang er:
Få en god start og så går det hele meget nemmere. Det vil sige, flyt møblerne, inden du går i gang  -ikke midt i projektet. Skift tøj før du går i gang – ikke midt i projektet.”

FØR

Jeg er ikke verdens mest tålmodige, jeg begynder at tænke på alt mulig andet eller jeg træder i malerbakken og spilder på gulvet, men det betyder ikke, at projekter ikke bliver gennemført, det er dog ikke uden kamp!
Med mineralmaling er det supernemt, for spilder man, er det ikke ligesom med maling der skal fjernes med det samme og man skal passe på man ikke spilder. (Ja, jeg spilder meget, desværre!) Betonmaling kan altid tørres af, til min personlige lettelse.
Betonmaling giver effekten af slidt beton på en væg. Slidt og slidt, det bestemmer man faktisk selv, for man kan forme det som man ønsker i virkeligheden, men det har dette rå look, som jeg virkelig elsker!

I GANG

Jeg fik fragtet betonmaling, primer, redskaber og en dekorations-lak til min adresse. Derefter læste jeg manualen grundigt igennem og så videoen med guidelines.

Jeg blandede beton fra bøtterne ned i en spand, og sørgede for god omrøring. Her er tip nummer et:
Betonmalingen virker tyndere end angivet på videoen, så før man lige klasker det fra rulle til væg, skal man være opmærksom på, at det kan løbe. Gå forsigtigt til værks.

REDSKABER: Der findes to mureskeer. En almindelig og en glitterske i pakken

Før det, havde jeg lige vasket væggen ned og givet primer. Jeg havde givet et lag primer, men måtte indse, at laget var lidt tyndt, så jeg tænkte for en god ordens skyld, at give det et lag mere, så jeg var sikker på, det ville binde betonmalingen.

UNDER TØRRING: Kom nuuuu

Malingen skal ikke føres delikat på, som almindelig maling. Man må gerne fordele det ujævnt, da det netop er med til at give det nuancerne som beton har.

Det skal tørre i 24 timer. Her måtte jeg også indse, laget var for tyndt, så jeg måtte i gang igen. Her kommer tip nummer to:
Læg et okay tykt lag på til at starte med, det er okay. Især hvis den væg du maler på, skal dækkes godt til, fordi den ikke er hvid.

Når man tilfører lagene, så er der nogle teknikker undervejs som man bruger murske og glitterbræt til, men det er med i pakken, så det skal man ikke ud og købe. Her kommer tip nummer tre:
Sørg for at have en pensel til hjørner og tape og plastik til at dække op.

TØRRER SÅ SMÅT

Når alt er tørt og teknikken fra how–to guiden er fulgt, netop for at få effekten af beton, påfører man lakken. Den skal også bare på, som man nu føler, man skal ikke bekymre sig om op og ned eller frem og tilbage. Bare lidt af det hele.
Det skal så tørre i yderligere 24 timer og så er du sådan set færdig 🙂

SÅDAN SER MIN STRUKTUR UD: Jeg har valgt at lave den lidt grov, men det kan man helt selv bestemme. 

Jeg synes det er blevet rigtig flot, især set i lyset af, det er min første gang, og at jeg er klodset og utålmodig. Det er vitterlig maling alle kan bruge. Med erfaring kommer selvfølgelig nogle teknikker eller nogle “det vil jeg gøre mere ud af næste gang”. Så er det jo heldigt, at jeg har meget mere maling tilbage, så mine andre vægge også kan få.
Jeg har også noget dekorativt beton, hedder det, som jeg skal bruge på en væg der er 9 -10 kvm. Min første tanke var, at jeg prøvede på den lille væg først, så jeg fik det lidt ind under huden, sådan med hensyn til retningslinjer. Jeg føler mig klar til at kaste mig over næste projekt! Stay tuned!