Tag ungerne med på ravjagt

Det kan være en rigtig god ide at tage børnene med ud på ravjagt. Læs mere her om hvorfor det er så god en ide at gøre. Du kan i denne artikel også finde en række gode råd om, hvad du skal huske at pakke med, så du og børnene får en god tur sammen.

Kom ud i smuk natur og lav noget andet

Alt for mange af os tilbringer ufatteligt lidt tid ude i naturen. Størstedelen af vores hverdag bliver tilbragt i store betonjungler, hvor vi måske ser nogle blade og lidt grønt stående på altanerne. Måske suser vi endda igennem en park, når vi cykler hjem fra arbejde. Men hvor mange af os tager egentlig ud og tilbringer halve eller hele dage i naturen længere? Det er meget sundt både for det fysiske og mentale helbred, at man lige kommer lidt ud af og til og får noget frisk luft. Det er kun en god ide at man lige kommer væk fra alt det vante og kommer ud i nye naturrige omgivelser. Og ravjagt er en meget god undskyldning for at lave dette. Det kan jo også hurtigt blive lidt kedeligt at være ude i naturen, hvis man ikke har noget at give sig til. Men når man er ravjagt, så har man en helt særlig aktivitet, som man er fokuseret på at lave sammen. På den måde begynder man ikke sådan at kede sig. Og det kan endda være meget sjovt at lave sådan en lidt anderledes aktivitet sammen, end hvad man normalt laver som familie.

Udstyr at grave med

Hvis du skal på ravjagt med børnene, så er det en god ide lige at have lidt udstyr med til at gøre det. Det behøver skam ikke at være det helt store. Det kan for eksempel være noget så simpelt som nogle poser og nogle skovle at grave i jorden med. Det kan også være en god ide med nogle vådservietter eller lignende, så man lige kan få vasket fingre, hvis man har brug for det. Tag eventuelt også en lille spritflaske med i tasken. På den måde kan i lige få rengjort hænderne ordentligt. Det er i samme åndedræt en god ide lige at læse op om rav og ravjagte, før man tager afsted med børnene. Du kan måske lære nogle gode tips om, hvordan man nemmest finder frem til rav og hvor det typisk ligger henne i landet. På den måde bliver det sikkert en hel del sjovere.

Gør det til en picnic

I kan hurtigt få mange timer til at gå med at være på ravjagt. Og i løbet af de timer bliver i sikkert sultne. Hvorfor ikke tage lidt mad med og lave hele begivenheden om til en større picnic? Hvis vejret er godt så er der ingen grund til, at i skal haste hjem. Så længe i lige har pakket lidt brød, sandwiches og noget vand, så skal i nok kunne holde den kørende. Og tænk bare på hvor meget mere rav i kan få samlet!