Skal barnet have en rodbehandling? Tandlægerne i Parken er gode til børn

Tandlægeskræk er én af de mest udbredte former for angst. Hvor nogle blot vil opleve en mild form for kropsligt ubehag, vil andre få massive symptomer som voldsom hjertebanken, stærke spændingshovedpiner og en nærdødsfølelse under et tandlægebesøg. Tandlægeskræk er bestemt ikke rart. Men skrækken bør hverken afholde dig eller dit barn fra regelmæssigt at gå til tandlægen. Hvis I skipper tandlægebesøgene, er der nemlig en chance for, at for eksempel mindre huller eller let tandkødsbetændelse kan udvikle sig og give permanente tandgener. Skal dit barn snart have lavet en rodbehandling? Så kan du med fordel henvende dig hos Tandlægerne i Parken på www.tandbro.dk. Nedenfor kan du blandt andet blive klogere på, hvornår dit barn som udgangspunkt skal begynde at gå til tandlægerne, og hvorfor I skal vælge Tandlægerne i Parken i forbindelse med barnets rodbehandling.

 

Hvornår skal mit barn begynde at gå til tandlægen?

Alle småbørn er forskellige, og derfor veksler det også fra barn til barn, hvornår det første tandlægebesøg bliver aktuelt. Som regel kommer de første tænder, når babyen er mellem seks og otte måneder gammel, og når de første kindtænder melder deres ankomst omkring 1-års alderen, er det på tide med det første tandlægebesøg. Typisk modtager du både henvendelse og vejledning fra den kommunale tandpleje, og under det første besøg vil tandlægen blot kort undersøge, om alt ser ud, som det skal. Når barnet fylder to eller tre år, sker den første almene tandlægeundersøgelse. Under dette besøg undersøger tandlægen både tænder og tandkød, og I vil dertil modtage et par gode råd om både brug af sut, god tandpleje og ideel kost.

Hvem er Tandlægerne i Parken?

 

I modsætning til mange andre københavnske tandlægeklinikker, er Tandlægerne i Parken både medlem af Tandlægeforeningen, Forbrugsforeningen og Danmark Sygeforsikring. Er du medlem af én eller flere af foreningerne, kan du derfor som regel få et nedslag i prisen på dine og dit barns behandlinger.

Tandlægerne i Parken kendes for kombinationen af lave priser og høj kvalitet, og dertil har klinikken stor erfaring med behandlingen af patienter, der lider af tandlægeskræk.

 

Hvad er en rodbehandling?

 

En rodbehandling er en procedure, som tandlægen udfører, når patienten har et hul i tanden, som har medført betændelse i kæbeknoglen eller i nerven. Rodbehandlingen kan også være relevant, hvis du har en tand, der tidligere har fået en større fyldning, hvorefter nerven er død på grund af skade. Og det samme gør sig gældende for traumetænder, som tidligere har fået et brud eller et slag.

Under en rodbehandling vil tandlægen rense den centrale kanal i hver eneste rod og fjerne alt det betændte væv. Derefter steriliserer tandlægen kanalen og cementerer den med en gummiprop, og til sidst får tanden en krone eller en plastfyldning.

 

Hvad koster en rodbehandling hos Tandlægerne i Parken?

 

Prisen for en rodbehandling afhænger altid af, hvor mange kanaler, der skal laves. Ofte har en fortand kun én kanal, mens kindtænderne som regel har to eller fire. Ud over det direkte beløb vil du også skulle betale et grundgebyr for tandlægens tid.

 

Hvorfor skal vi vælge Tandlægerne i Parken?

 

Der er flere gode grunde til, at du bør vælge Tandlægerne i Parken, når dit barn skal have lavet en rodbehandling. Først og fremmest tilbyder klinikken tilskudsordninger. Tandlægerne i Parken har rig erfaring med mange forskellige former for tandbehandlinger, og derfor kan dit barn få lov til at blive tryg ved at gå det samme sted hver gang. Sidst men ikke mindst er Tandlægerne i Parken særligt gode til børn. Vrider dit barn sig ved tanken om et tandlægebesøg? Så er Tandlægerne i Parken det helt rette valg.