Sådan vælger du den bedste cykelhjelm til dit barn

Når dit barn sætter sig op på en cykel, er noget af det vigtigste, at sikkerheden er i top. Noget af det bedste til at sikre dette, er selvfølgelig en god og sikker cykelhjelm. Det er vigtigt, at cykelhjelmen er den rette størrelse, og at det er en, dit barn har lyst til at bruge. Men hvor starter man henne, og hvilken hjelm skal det være for at sikre den bedst mulige sikkerhed i trafikken.

Sørg for det rette fit til dit barn

Det er som sagt vigtigt, at hjelmen til dit barn har den rette størrelse. Selvfølgelig skal den ikke være for lille, men det kan også være et problem, hvis den bliver for stor. Bliver størrelsen af hjelmen for stor til dit barn, risikerer man, at hjelmen sidder og kurer rundt på hovedet, og dette giver på ingen måder den ønskede sikkerhed og effekt af hjelmen.

 

En anden ting, du bør tænke over, når du skal finde det rette fit til dit barn er designet, og hvordan hjelmen ser ud. Det er vigtigt, at dit barn faktisk har lyst til at bruge hjelmen, og at de ikke vælger cykelhjelmen fra grundet udseendet eller lignende. Heldigvis kan du shoppe lige den cykelhjelm til børn, dit barn ønsker. Udvalget er stort, hvilket giver mulighed for, at dit barn kan være med til at vælge sin egen hjelm.

Vælg en cykelhjelm til formålet

En anden ting, du bør tænke over, når du shopper hjelme til dine børn er, at finde lige netop den hjelm, der matcher deres behov. Skal de eksempelvis blot bruge en almindelig cykelhjelm til hverdagsbrug, eller er det i steder en racerhjelm eller mtb hjelme, der er det bedste valg? Det kan være en god idé at shoppe hjelme efter formål, så dit barns sikkerhed er i de bedste hænder.