Puslepladsens must-haves

Der er mange ting som skal være i orden på puslepladsen. Ikke fordi det er svært eller uoverskueligt. Udelukkende fordi når du først er der, kan det være svært at komme derfra, før du er helt færdig med den lille.

 

Har du først åbnet en fyldt ble, er der ingen vej tilbage. Man kan selvfølgelig tage barnet op, inden alt er færdigt, med de ulemper der kan følge. For man skal ikke tage øjnene fra barnet, mens det ligger på puslepuden, medmindre puden ligger på gulvet.

 

1: Masser af vand og klude

Man kan bruge vådservietter, men mange anbefaler det ikke, da vand og skumklude er mere skånsomt end den sæbe som sidder i vådservietter. Derfor er skumklude gode i hverdagen, men på tur er vådservietter helt fine.

 

Der kan sagtens komme situationer, hvor man skal bruge meget mere vand end påregnet. Det er derfor en kæmpe fordel hvis vandhanen er i rækkevidde fra selve puslebordet.

 

2: Underholdning

Èn ting er urolige ben. Men en baby der slet ikke vil være på puden, er virkelig det værste og kan gøre hvert bleskift til et mareridt. Det er virkelig noget der kan tage oplevelsen væk og nærmest gøre det til en kamp.

 

Små stykker legetøj eller en uro kan for mange være løsningen. Hvis man går bare lidt op i æstetik har Konges Sløjd nogle rigtig fine ting både til at bide i, larme eller blot kigge på.

 

3: Cremer og pleje

Zinksalve og andre relevante ting er klogt at have ved hånden. Har man det ikke mens bleen er taget af, kan man hurtigt komme til at lukke og vupti, så er enhver rød numse pludseligt glemt indtil næste gang man står der. Man får simpelthen ikke åbnet en helt frisk ble for at smøre barnet.

 

Hudcreme til tørre pletter er samme issue. Når først bodyen er lukket, går der lige et par timer, før man bliver mindet om det og så har man stadig ikke fået det hen til bordet. Samme problem én gang til.

 

Tag dig god tid

Det er selvfølgelig en udfordring hvis barnet ikke accepterer at ligge på puden. Men forskellen fra et bleskifte som går huhej til det hyggelige og rolige, er helt enormt. Ofte er det en spiral som enten bevæger sig i positiv retning, eller negativ retning. Jo længere tid du har kørt i positiv retning og taget dig god tid, jo bedre en oplevelse bliver det.