MALE LOFT

Når du maler dit hjem skal loftet også have sig en tur. Få ting får et rum til at se friskere ud, end et nymalet loft. Men hvilken type loftmaling er bedst egnet til at bruge i husets forskellige rum? Alt efter om du skal male et træloft eller et gipsloft er der også forskel på hvilken type loftmaling du skal bruge. Se vores store udvalg af maling til loft her.

Hvilken slags maling til loft?

Når du skal male dit loft på badeværelset, skal du først overveje hvilken type loft du har med at gøre. Er det et umalet træloft som du vil have hvidt, er det eksempelvis nødvendigt at anvende en dækkende spærregrunder inden du maler loftet, for at undgå knastgennemslag. Her er vores Isolerende primer ideel til formålet. Er loftet skadet af nikotin, sod eller vandskader? Så skal du ligeledes anvende en forseglende grunder inde du maler med loftmaling. Er et et gipsloft som du skal male, kan du anvende ganske almindelig loftmaling. En klassisk loftmaling er helmat og refleksfri, og forefindes oftest i en glans 5 eller 2.

ER DET SVÆRT AT MALE LOFT?

Nej. Det er ikke svært at male lofter, men det kan være en smule krævende for kroppen, og især armene. Når du skal male dit loft er det nødvendigt med en stige eller skammel, så du kan nå hjørner og kanter som skal males med en pensel. De store overflader kan du male med en rulle – her anbefaler vi at du anvender et teleskopskaft.

Læs vores komplette guide til hvordan du maler loft på Gebenna.com

ER DER FORSKEL PÅ LOFT OG VÆGMALING?

Ja, det er der. Loftmaling er refleksfri af flere årsager: Helmat maling skjuler fejl og ujævnheder, hvilket ellers vil være meget synligt på en stor og tom overflade, som lofter oftest er. Desuden undgår du forstyrrende genskær fra solens stråler når du anvender en refleksfri og helmat maling. Vægmaling skal kunne holde til hyppigere rengøring end lofter, og derfor indeholder denne type maling mere lak hvilket giver den en blankere glans.

Skal mit loft være farvet eller malet hvidt?

Hvid er jo det klassiske og sikre valg til maling af lofter. Den hvide farve løfter rummet så det virker større og reflekterer lyset optimalt. Du kan dog sagtens vælge at male dit loft i en farve; lyse farver vil åbne rummet op hvorimod mørke farver til skabe en hyggelig og afdæmpet stemning.