Er dine tæpper begyndt at se grimme ud?

Hvis dine tæpper er begyndt at se lidt grimme og slidte ud, behøver du altså ikke smide dem ud og købe nogle nye. En omgang tæpperens kan faktisk fikse meget af problemet. Her menes altså ikke en tæpperens, som du selv forsøger at lave derhjemme men i stedet en professionel rens af tæpper.

Få dine tæpper renset professionelt

Der samles rigtig meget skidt i tæpper over årene – også selvom man ikke går med sko indenfor. Det kan få dem til at se både grimme og slidte ud. Professionel tæpperens er både skånsom og effektiv – og kan faktisk gøre underværker. En god omgang rens af dine tæpper kan blandt andet fjerne sand og støv, samt pletter. Man kan altså sende sine tæpper til rens, hvis man for eksempel har været uheldig at spilde noget. Det er dog også en god idé at rense sine tæpper en gang imellem, selvom der ikke er noget synligt skidt. Rene tæpper giver nemlig et bedre indeklima. Det mindsker støv i hjemmet, og er man for eksempel støvallergiker, er det virkelig vigtigt. Rens af tæpper forlænger faktisk også tæppets levetid. Det gør det da, de små støvpartikler og sand slider på tæppet i længden. Sidst men ikke mindst så ser tæpperne bare flottere ud, hvis de renses regelmæssigt. Farverne er mere klare og dybe. Gamle og beskidte tæpper kan ofte miste deres “glans”. Den glans kan en tæpperens ofte få tilbage.

Sådan foregår en professionel tæpperens

Når dine tæpper bliver renset, går de igennem en avanceret renseproces. Det gør de, så de bliver så rene som muligt. Først bliver tæpperne banket godt igennem. Det er for at få alle de små partikler og korn ud af tæppet. Der tages selvfølgelig forbehold for forskellige tæpper. Nogle tæpper er for eksempel mere sarte, fordi de er gamle eller antikke. Det er en bankemaskine med forskellige programmer, som gør dette. Når først de værste korn og partikler er fjernet, bliver tæpperne kigget efter for eventuelle pletter. Hvis der er pletter, vil disse blive forbehandlet med forskelligt materiale. Herefter lægges tæppet i blød i sæbevand. Hvert tæppe bliver vasket igennem individuelt. Det gør man, så man hele tiden har styr på, hvordan tæppet har det, og så det bliver vasket ordentligt. Efter denne proces kan tæppet igen blive kørt igennem en maskine. Her bliver tæppet primært skyllet igennem. Så er man sikker på, at der ikke sidder rester af for eksempel sæbe i det. Når vasken er helt færdig, skal tæppet tørre. Det tager 6-8 timer. Før at tæppet bliver sendt tilbage, tjekker man selvfølgelig, at det er ordenligt rent. Det kan være nødvendigt med en efterbehandling, hvis der stadig er pletter på tæppet.