Når mor og far ikke er de samme

Alle lider når der er krise i familien. Almindelige kriser som vi alle oplever, dem kan alle familier overleve. Alkoholmisbrug eller anden form for misbrug er ikke en almindelig krise. Børn lider stille når deres mor og far ikke er de samme. Mor og far ændrer personlighed, når alkoholen indfanger dem. Er dine forældre indfanget af et misbrug kan du få hjælp her. Det er aldrig for sent at søge hjælp.

Børn lider i stilhed

Børn ser og hører alt. De har antenner som er usynlige for voksne mennesker. De opfanger små bitte afvigelser i din stemme, eller din måde at bevæge dig på. De opfatter stemninger i rum, selv før de træder ind i dem. De lider stille og uden at gøre væsen af sig. De er utrygge og dybt bekymrede. De stiller sjældent spørgsmål og plager dig ikke, de lider bare stille under dit misbrug. Når begge forældre er indfanget af et misbrug, er der næsten ikke noget at stille op. Den ene bruger den anden som undskyldning og sammen overser de børnene. Det kan være meget svært for omverdenen at gennemskue hvad det er der foregår inden for familiens rammer. Familier er loyale overfor hinanden. Specielt børn er loyale over for deres forældre. Ikke så meget fordi de er bange for hvad der kan ske, eller fordi de er flove over dem, de tror at de beskytter deres forældre ved at tie stille.

Du er dit barns rollemodel

Det børn høre og ser, er det de bruger til selv at gå fra barn til voksen. Hvis de lærer at alkohol eller anden stimuli er vejen at gå, for at komme gennem dagen, så kan de næsten ikke selv vælge andet. De går samme vej som dig. Du er rollemodellen. Du holder lyset i mørket som leder barnet, i nøjagtig samme retning som dig selv. Arvesynden er på spil. Det du lærer dine børn, det lærer de videre til deres egne børn. Ringen er ikke en lukket ring, den er en spiral som bugter sig gennem generationer. Du kan være den der bryder spiralen. Du kan løfte din pande, skue op og frem. Blive en ansvarlig forælder for dit barn. Det er aldrig for sent at få hjælp og der er meget hjælp at hente. Hvis du ikke magter at gøre det for din egen skyld kan du vælge at gøre det for dit barn.