Mine børn hjælper mig med ølbrygning

Jeg har selv brygget øl i snart 20 år og efterhånden som mine egne børn er blevet ældre og ældre, så har det været en naturlig ting at de hjælp med at brygge øl. Jeg kan selv huske da min egen far bryggere øl hjemme i mit barndomshjem. Jeg synes det var vild spændende når han var i gang. Når han så havde brygget, så stod det ude i vores baggang og gærede. Jeg synes det var vild spændende at gå forbi det hver morgen når jeg skulle i skole. Pludselig så stoppede det med at gære og så var det færdigt. Derefter skulle det bare på flasker så var det til at blive drukket.

Min yngste dreng startede med at hjælpe med en dag, da jeg gik ude i vores garage og bryggede øl. Det hele startede lidt som en leg, for han faldt et IR termometer. Der gik herefter lidt sport i at måde temperaturen på alle mulige for skellige steder. Der gik lidt tid med det, men da det ikke var sjovt mere, at fik han lidt interesse i selve brygningen. Han hjælp med færdig med det hele. Vi hyggede os rigtigt med det. Hans storebror kom hjem og lillebror skulle derfor fortælle hvad han havde lavet. Herefter fik storebror også lidt interesse i det. Da jeg skulle brygge næste gang, så ville de begge to være med til det. Det startede ligesom gange før hvis de lige skulle gå rundt og måle temperaturen på alle mulige forskellige ting.

Min kone var ikke helt tilfreds

Første gang begge mine børn hjælp med ølbrygning der var min kone ikke helt tilfreds. Jeg måtte dog fortælle hende hvordan jeg selv havde haft det med min far og hvor spændende det havde været. Det er jo heller ikke forbi man går rundt og blive fuld. Der er faktisk ingen alkohol til stede den dag man går og brygget det. Det kommer først senere. Vi blev derfor enige om at det ikke var forkert at have dem til at hjælpe

Hvad min kone måske ikke ved er nok, at når jeg selv går og brygger, så har jeg en plan om at købe råvarer til ølbrygning når de bliver lidt ældre, for hvor sej en far er man ikke, hvis man spørger for der er fadøl i garagen når de bliver lidt ældre, så kan de tage vennerne med ud i garagen og hygge sig. Så vi også lidt styr på hvad de laver og hvad de drikker. Det bliver meget bedre i mit hoved, end hvis de står et andet sted hvor vi ikke rigtig kan holde øje med dem. Spændt på hvad min kone sige til min plan når den tid engang kommer.