Lider du af en nålefobi?

Hvad er en fobi egentlig? Hvornår bliver en nålefobi en hæmsko for folk?

Der er mange gode spørgsmål at stille i forhold til forbier, hvad de er, hvordan opstår de og hvad kan der gøres ved dem.

 

Alle disse spørgsmål er svære at svarer på, men ofte kan der gøres noget ved din fobi, så du kan leve med den. I stedet for at den bestemmer over dit liv.

Det kræver at du får en diagnose med din nålefobi, så du kan henvises til en behandling hos en psykoterapeut. Fobier er i dit hoved og dermed dit sind. Det er ofte opstået som angst for en hændelse, situation eller et dyr, som er opstået i barndommen eller ved en pludselig voldsom hændelse i dit liv.

 

Måske har du pludselig mistet en du hold enormt meget af, du har været i en bilulykke, er blevet nedgjort af kollegaer eller andre. Det er så utroligt svært at sætte ord på for dig som har fobien, og derfor skal den som hjælper dig være ekstremt god til at spørge ind og læse dine reaktioner.

  • Stol på din terapeut

Det vigtigste i den proces som du skal igennem, er at du stoler på den person som du taler med. I skal have det godt i hinandens selskab. Du skal føle dig godt tilpas sammen med terapeuten og kunne åbne op, om de mulige oplevelser, der kan have skabt grundlaget for din fobi.

 

Givet, lige nu er der lang ventetid på at få hjælp af erfarne psykoterapeuter. Det kan også hjælp lidt, at snakke med dine gode venner, især hvis din fobi har det med at overvælde dig ind imellem. Du skal ikke gøre for meget brug af venner eller familie til det. For som alle mennesker er vi ret dumme og utålmodige. Hvad tænker du selv hvis du får fortalt, den samme historie mange gange? 

 

Det er også en af de væsentlige grunde til, at du skal have hjælp af en professionel psykoterapeut. De ved hvad de skal lytte efter og har erfaringerne til at hjælpe dig videre i dit liv.

  • Er der mange fobier?

Ja, det var så det gode spørgsmål. Der er rigtig mange. Bare tænk på angst for åbne pladser, edderkopper, små rum, andre mennesker, eksamener, nåle, at stå og tale foran en masse mennesker du ikke kender. Der er utallige typer af fobier. 

 

Det er vigtigt at du er ærlig om din fobi, om det så er angst for ting, steder eller personer. Der kan være andre ting i din omgangskreds som påvirker dig negativt, og dem skal I også have ryddet op i. Måske er du sur på din mor eller bror. Din kæreste opfører sig dumt eller noget helt femte. 

 

Det vigtigste er at komme i gang! Kontakt mig for en gratis samtale, så vi kan se om det er mig der kan hjælpe dig.